!VAROITUS! Seuraava blogiteksti sisältää hurjan määrän jaarittelua ~

Alotetaan nyt vaikka päivittelemällä kukkahattutätityyliin sitä, kuinka hirmusti porukka tääl Ruottin maalla oikeesti nuuskaa! Siis muistan niin hyvin kuinka intissä kauhistelin pienessä mielessäni miten tyhmältä näyttää kun muijatkin tunkee mälliä huuleen ja auta armias jos joku piti nuuskaansa keskellä ylähuulta niin että näytti ihan joltain jyrsijältä.. tääl nää molemmat on niin yleisiä juttuja ja sit se, että mennään asiakkaan eteen mälli huulessa :D No jaa, tapansa kullakin, saampahan päivittäin pientä hupia muuten tapahtumaköyhään elämääni.

Mulle tuli tänään pikku tarinanpätkä mieleen nuuskaan liittyen. Tää tapahtu jo jonkun aikaa sitten, ite asiassa samaisena iltana kun ne hemmetin Saxåan pöllöpäät oli Gästiksessä käymässä. Sillon tuolla oli myös jotain musisoijia syömässä ja nää ehti kertaalleen jo poistua ja mekin saatiin jo ovet suljettua, kun samaisesta ryhmästä yksi mies palas takasin. Meillä oli jo kovaa vauhtia seuraavan aamun järjestelyt käynnissä ja ihmettelin pöytäliinoja kanniskellessani, kun pöytien alla ryömi joku jätkä.

Menin toki tyypin luokse kahtomaan mitä se hommas ja ymmärsin, että nuuskapurkkihan se oli päässy hukkumaan. Mää sit rupesin kahtomaan kaverina, mut jouduin hetken päästä toteemaan onnettomalla ruottillani että purkkia ei löydy. Kekkasin siin sit yhen työkaverin joka kans on kovia nuuskamiähiä (voiks noin sanoo ees :D) ja käväsin silt eka kysymässä onks purkkii näkyny yksin kuleksimassa ja kun ei ollu nii kekkastiin sit lahjottaa musisoijasedälle uus nuuskapurkki työkaverin varastoista. Tää oli jo ottamassa purkkia vastaan, kun se sit läks kuitenki tsekkaan autonsa ja sieltähän se oma purkkikin löyty - halleluujaaaa! Kuitenkin iloisena meijän avusta tää musiikkisetä lahjotti mulle sekä työkaverille pari heijän levyään. Jotain celtic/folk-tyylistä musiikkia ne tais soitella. En liiemmin oo kuunnellu levyy toistaseks, mut ihan hauska miten noin pikku jutul sitä saa asiakkaan iloseks. :D Mitään ei ees tehty varsinaisesti.

jaaa.jpg
Nuuskamuikkustaki kinostaa.

Toinen asia mist ny nopeesti haluaisin avautuu on tämä, kuinka paljon Ruottissa vedetään sokeria! Pari viikkoo tääl oltuani ja juteltuani mummon kaa olin vielä sitä mieltä, että ihan Suomen tasolla tääl on sokerinkulutus.. voi miten väärässä olinkaan! Oon tässä valaistunu ja päätyny siihen lopputulokseen, että oon ite järkky sokeriaddikti täl hetkel ja mun on päästävä siit eroon. :Dd Tääl kaikkeen on tungettu sokerii varmaan miljoona kertaa enempi ku Suomes, jopa ihan normi leipä on niin sokeripitosta että heikompaa hirvittäis.

Peppi Pitkätossu kuulemma juo Sockerdricka- nimistä juomaa, ja se on nimensä veroisesti pelkkää sokeria. Oon ite juonu sitä kahesti ja ihmettelen kuinka nää meijän länsinaapurit oikeen voi tykätä siitä. Tuntuu kuin hampaat mätänis suuhun sitä juodessa.Tääl asuessani oon kuullu myös monta kertaa mitenkä ruottalaiset tulee hyvänä kakkosena kahvin kulutuksessa heti suomalaisten perässä. Kahvitaukoja tääl pidetään vaik millä mitalla, mutta siinä missä Suomessa oikeesti juuaanki sitä kahvii, niin täällä kahvitaukoihin sisältyy paljon herkkuja. Kahvi jää oikeestaan vähän taka-alalle. Miten nää ihmiset pysyy silti nii hyvässä kuosissa TÄH?!

Viimeinen asia josta tälle iltaa höpisen kulkee nimellä dammsugare/suom. punssirullat. Dammsuga, eli pölynimuri ihan sanantarkasti on vanha ruotsalainen leivonnainen, jonka nimi tulee siis siitä kun ennen vanhaan oli jtn vanhoja keksejä, kakkupohjia, mitä tahansa ja ne väännettiin yhdeksi massaksi ja massan ympärille pyöriteltiin marsipaanikuori ja marsipaani dipattiin vielä päistä suklaassa. Näin jämäherkut saatiin yhdistettyä yhdeks uudeks herkuks. Mää maistoin ekan kerran dammsugareit tääl ja oon nyt ihan heikkona näihin. <3 Ilmeisesti Ikea on kiva mesta ja myy Suomessakin näit. Tiedä häntä ovatko sit niin hyviä, kuin Gästiksessä tehdyt herkkuimurit. 

dammsugare.jpg
Tää on iha Guuglesta pöllitty kuvanen taasen. Mut ah nam mun rakkaus <3